Összefoglalásképpen: stimuláns alatt értendő a szakirodalom szerint minden olyan élettevékenység, cselekvés, elem, fogyasztási cikk, mely örömszerző és serkentő hatású, s ezáltal közrejátszik ama oly sokat említett  eufórikus állapot, magasan izzó alkotóerő  előidézésében. Én a stimuláns helyett az inspiráns kifejezést használom ezentúl, mivel engem ezen elemek inspiráló, alkotóerőt serkentő szerepe érdekel, lévén ez a hatás sokkalta mélyebb, mint egyszerű stimulatív hatás.

Az optimális hatás kedvéért ajánlott ezek kreatív kombinációja – és váltogatása (lásd alább az örömelmélet című részt.)

Következzen tehát orientatív felsorolásuk - a teljesség igénye nélkül.

Egyszerű és könnyen elérhető inspiránsok:

A fő elem a folyamatban: Te magad. 

Ha más stimuláns nincs is kéznél, Te semmiképp ne hiányozz. Mert akkor bepótolhatatlan hiányosság lépne fel. 

 A csoki

Olcsó, könnyen hozzáférhető stimuláns. És kitűnő. Ez ama elixír, mely kivétel nélkül mindent megédesít. Csokit majszolva egy borús őszi nap verőfényes tavaszi nappá változik, virágzó margarétákkal. A magyarázat: tudományosan igazolt, hogy boldogsághormont - endorfint, szerotonint, dopamint - szabadít fel szervezetünkben. Általános megfigyelés, hogy javítja a nézőpontokkal kapcsolatos problémákat, illetve optimista látásmódot biztosít.

Fogyasztása erősen ajánlott:  borúsnak, rutinosnak ígérkező őszi, téli, illetve tavaszi és nyári napokon, alkotó tevékenység elején és közben, vásárolni indulás előtt, randevú közben és helyett, kimerítő sporttevékenység előtt és után, szerelmi bánat elején, közben és után, vakációzás helyett.

Nem ajánlott:  nagybecsű tárgyak, értékek vásárlása közben.

Elfogadása egyenesen tilos:  idegen személyektől és eladási ügynököktől, illetve idegen eladási ügynököktől, kivéve, ha az  idegen egyenes szándékairól és az ügynök ártalmatlanságáról már előzőleg meggyőződtünk.

A szerelem

A szerelem az az aránylag olcsó rózsaszín napszemüveg, amit akkor teszel fel, mikor nincs pénzed más stimulánsra. Jólesik néha rózsaszín fényben botorkálni, s rávigyorogni minden szembejövő ámulóra. S ha ráadásul a háttérből az ,,Angyalok Kara"  szól  (a CD megvásárolható a Divertá-ban, csak ma, potom 50 Ron összegért), akkor még meggyőzőbb a produkció. Még számodra is.

Ennyit sikerült eddigi tapasztalataim alapján - figyelmeztető célzattal - levonni.

 

 

 

Szerző: lorelei  2009.03.03. 12:32 Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://addikcio.blog.hu/api/trackback/id/tr21977337

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása