AJÁNLÁS

Mi ez a testen kívüli élmény? És hogy jön ide ez az egész? - kérdezi a gyanakvó olvasó attól tartva, hogy újra valamilyen agykontroll vagy jóga és társai tanfolyam veszélye esedékes a látóhatáron.

Nos, kénytelen vagyok megdönteni ezen hitet. Ez a bizonyos testen kívüli élmény, amely természetesen célpontja mindenfajta new age, meditációs és kevésbé meditációs, jóga, tudat- és agykontroll iskolának, és természetesen a tudományoknak, többféle néven ismeretes.  Köznyelven nyitott szemekkel álmodás, megszállottsághoz hasonlítható önkívületi állapot, a magasság szédülete. Tudományos nyelven transz-élmény, euforikus állapot, módosult tudatállapot, eksztatikus állapot, felfokozott tudatállapot, flow-élmény.  Alkotók, művészek számára a szikrázó inspiráció, isteni szikra, múzsák csókja, az izzásig felfokozott alkotóerő élménye - és létük értelme.  És még sok más néven is bejárta már világ körüli útját.  Ezen élmény átélése nélkül nagyot alkotni - lehetetlen.  Az életet legmagasabb és legmélyebb formájában átélni - csak így lehetséges.

A jelenség lényege pedig az, hogy az ember egy bizonyos módszerrel rendkívüli, a józan észtől eltérő, magával meg az idővel és a realitással tisztában lévő tudatállapottól teljesen különböző állapotba kerül, amikor valamilyen formában átlépi az idő- és test határait és rendkívüli élményben lesz része. Melynek hatására, felébredve összecsomagol, és elmegy Tibetbe hindú szerzetesnek, vagy ha nő, akkor apácának, és élete hátralévő részében rendíthetetlen állításokat tesz közzé, miszerint felfedezte az élet értelmét, azaz megvilágosodott, akár a klasszikus példa, a nagyrabecsült Buddha.

Azonban minket most nem is annyira a jelenség figyelemfelkeltő megnevezásei érdekelnek, hanem valami egészen egyszerű dolog: mire jó mindez, és ami még lenyegesebb, hogyan kerülhetünk mi is efféle állapotba - decens módon? Ja, és a fent említett következmények és elhamarkodott kijelentések, tettek elkerülésével (lásd hinduizmusra való áttérés, apácának vonulás, és magunk Buddha-névvel illetése a felébredést követően is) :)

Tehát: mire jó mindez? Klasszikus kérdés, de annál létjogosultabb. Mert ugye, ezt megválaszolva elkerülhetünk sok haszontalan és ingyenes fejfájást és egyéb kellemetlenséget. És természetesen okosabbak is leszünk. Nos, a válasz, mint mindig, most is kissé várat magára. Mármint a tudomány válasza, mivel köztudott, hogy a tudomány nem kívánja köztudomásra hozni nagyrabecsült válaszait, mivel még nem tisztázta a kérdést. Szoktam mondani, hogy ha nem kapsz helyes választ, valószínűleg nem jó a kérdés. Az is lehet, hogy a rendelkezésedre álló kérdések készletéből nem a jó kérdést tetted fel. Vagy a klasszikus eset: nem tettél fel semmilyen kérdést. 

De én sietek megválaszolni ezen nagy kérdést, egy rövid és lehetőleg lényegretörő válasszal. Azért ajánlom mindenkinek a módosult tudatállapotokat, mert ezek által átélheti az Abszolút Boldogság és Időn Kívüliség Élményét. 

Tehát ajánlom a módosult tudatállapotok átélését ,,közönséges halandóknak" akik nem közönséges, sőt egyenesen a halandósággal ellentétes élményekben szeretnének részesülni és ilymódon átélni a legmagasabb önmegvalósítást. Az Örökkévalóságot. Az oly sokat invokált boldogságot. Nagy Bével.

Továbbá ajánlom a módosult tudatállapotokat az általam oly nagyrabecsült művészeknek, és mindenkinek, aki inspirációt akar, isteni szikrát, múzsák csókjait.

És ajánlom a módosult tudatállapotokat minden ínyencnek, aki az életet nem szárazon, hanem a benne tálalt összes finomsággal akarja megízlelni, átélni és utolsó cseppjéig élvezni.

Végül pedig, ajánlom a módosult tudatállapotokat az összes szerelemre vágyó idealistának, aki nem szerelmes. De vágyik rá. A Tökéletesre. A Nagyra. Az Igazira. Nos, ameddig a hőn óhajtott elérkezik, addig is jó elütni valamivel az időt.

Ezen élmények minden óhajukat, hőn óhajtott, de titkos vágyukat fölülmúlják majd. Belepréselhetnek többórás alvást 20 percbe. Vagy évek várakozását egy órába. Egyetlen időtálló pillanatot pedig kitágíthatnak, megnyújthatnak, meghosszabbíthatnak tetszés szerint órákká, évekké. Vagy akár az egész Életté.

Szerző: lorelei  2009.03.22. 22:44 Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://addikcio.blog.hu/api/trackback/id/tr651019096

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása