Mi az, hogy örömteli élet, mi az hogy boldogság?

Az örömteli élet köznyelvi kifejezéssel élve az az érzés, amikor egyre gyakrabban repdesel az örömtől. És még te sem tudod megmagyarázni, hogy miért.

Példának okáért: örülsz akkor is, ha reggel 6-kor kelsz törődötten (miután hajnalban tértél nyugovóra lázas cselekvéssorozat után, amit most nem nevezek meg), és akkor is, ha ki sem bírsz kelni az ágyból ugyanezen okok miatt.

Amikor nincs jól fizetett munkád, beteljesült szerelmed és nyaralód, és mégis  örülsz az életnek. Egyes tudományos vélekedések szerint ez, persze, probléma lehet. Mármint ha a fentiek ellenére boldog vagy. De te fittyet hánysz az összes tudományosan citrombaharapottarcú vélekedőre, és kétszeresen örülsz az életnek. Persze, itt fölmerül a kérdés, hogy akkor most kinek van joga boldognak lenni: a beteljesült, sikeres, karrierista  citrombaharapottarcúnak, mert mindene megvan, amire neked nincs szükséged, vagy neked, mert semmid sincs, ami neki ne kellene. Döntse el ki-ki magának.

Te ezenközben egy zsúfolt nap elé nézve komótosan elfogyasztod reggeli kávédat, mellé egy zsemlét, és még egy desszertre is van időd, miközben a körülötted lévők, a főnököddel egyetemben dúlt arckifejezéssel rohangálnak, és úgy néznek rád, mint egy földönkívülire. És te rájuk úgyszintén.

Szerző: lorelei  2009.03.24. 19:26 Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://addikcio.blog.hu/api/trackback/id/tr301023156

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása